TÜBİTAK Tarafından Hazırlanan 2023 Yılı Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi Raporunda OMÜ'nün Bilgi Güvenliği Başarısı

Yazar: siber | Tarih: 25 Mayıs 2023

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan ve ilki 2016 yılında yayınlanan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışması yeni dönem verileri ile güncellenerek yayınlanmıştır. Güncel yetkinlik analizi çalışması kapsamında, yayın ve atıflarla ilişkili veriler için 2019-2021; projelere ilişkin veriler için 2019-2022 dönemi baz alınmıştır.

Üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının birbirlerine karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlanmak amacıyla hazırlanan analiz raporu ile bir üniversitenin kendi bünyesinde araştırma faaliyeti yürüttüğü tüm araştırma alanlarından hangilerinde; görece daha yetkin olduğunun analiz edilebilmesine imkan tanımaktadır. Üniversite yetkinlik analizi, hacim ve kalite göstergeleri temelinde gerçekleştirilmiş olup; kalite göstergeleri %60, hacim göstergeleri ise %40 ağırlığa sahiptir.

Bu kapsamda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Siber Güvenlik ve Bilişim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yazılım Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Akleylek ve ekibinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri araştırma alanı altında Bilgi Güvenliği alt araştırma alanında gerçekleştirdiği çalışmalar/projeler Ondokuz Mayıs Üniversitesinin;

• Bilgi Güvenliği alanında Yüksek Kalite ve Hacim puanlarını içeren bölgede yer almasına olanak sağlamıştır. Böylece OMÜ, Türkiye'de Bilgi Güvenliği alanında en iyi üniversiteler arasında yerini almıştır.

• Ayrıca her bir üniversitenin 132 alt araştırma alanında yetkinliğine dair incelemeler sunan bu raporda OMÜ, Bilgi Güvenliği alanında Yüksek Kalite ve Hacim puanına sahip 25 alt alandan en yüksek değere sahip olanlardan biri olmuştur.

Bilgi Güvenliği araştırma alanını üniversitemizin öncü araştırma alanlarından biri yaparak ülkemizde bu alanda önde gelen çalışmalara katkı sağlayan tüm ekip üyelerinin başarılanının devamını dileriz.

Detaylı bilgi için tıklayınız: https://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/politikalar/icerik-universitelerin-alan-bazli-yetkinlik-analizi

Katkı Verenler

• Prof. Dr. Sedat Akleylek
  • Arş. Gör. Kübra Seyhan